_MG_0434_7_fused_var.tif

Sostenibilitat de MEWA

Assumim la responsabilitat

Pensament a llarg termini, gestió responsable: sostenibilitat en MEWA

 • Rendibilitat

  Una activitat econòmica responsable i prudent, per tal de garantir l'estabilitat de l'empresa i permetre'n un creixement sa.

 • Medi ambient

  La conservació del medi ambient i dels recursos, així com les inversions en tecnologia ambiental i el seu perfeccionament constant.

 • Empleats

  Condicions laborals justes i segures per a tots els empleats.

 • Clients i societat

  Gestió responsable mitjançant un sistema intern de gestió de la qualitat, un codi de conducta per a socis i proveïdors, així com un compromís social en projectes i associacions sense ànim de lucre.

La sostenibilitat és un aspecte que ha anat guanyant importància des de fa 30 anys en l'economia i en els departaments d'administració. Pel que fa a la responsabilitat empresarial amb la societat, s'imposa cada vegada més el concepte de Corporate Social Responsibility (CSR). Aquesta contribució voluntària de les empreses inclou, per norma general, aspectes ecològics, econòmics i socials.Durant la dècada dels vuitanta, el propietari del grup MEWA es va encarregar d'assumir aquest tipus de responsabilitat social i d'incloure-la en els valors bàsics de l'empresa. Doncs només qui és conscient de la seva responsabilitat pot gestionar amb responsabilitat. En l'actualitat, aquests valors bàsics representen la identitat de MEWA i recolzen les decisions diàries d'alts càrrecs i empleats. D'aquesta manera, MEWA s'ha convertit en una empresa responsable, fort i sostenible.


Els nostres principis: economia responsable

Protecció del medi ambient i dels recursos

Condicions laborals justes i segures

Pràctiques orientades als valors

Responsabilitat amb el medi ambient

Els processos de producció respectuosos amb el medi ambient i la conservació dels recursos són una part essencial del sistema MEWA. El nostre objectiu en la protecció ambiental és fer-ho millor que el que exigeix la llei. Això s'aplica tant als sectors de producció com als nostres productes i serveis. Per això, MEWA comprova contínuament què pot optimitzar en relació amb la producció sostenible i és pionera en el sector. La majoria de les instal·lacions de processos i medi ambient de les nostres bugaderies són desenvolupades per MEWA o són dissenyades per empreses de renom i després adaptades segons els nostres coneixements.


L’any 1997 ja vam ser la primera empresa del nostre sector que va obtenir la certificació ambiental internacional ISO 14001.

Consum d’energia

Treballem contínuament per optimitzar el nostre consum energètic i millorar la eficiència energètica dels nostres processos. Per assolir aquests objectius, les nostres bugaderies estan equipades amb les màquines més modernes i eficients des del punt de vista energètic. Les bugaderies fan servir la calor de les instal·lacions de rentat i assecat a través de sistemes multinivell de recuperació de la calor per escalfar l’aigua i les sales de la bugaderia. Gràcies al reaprofitament tèrmic de les substàncies obtingudes en el rentat dels draps de neteja, especialment dels olis reciclats, es pot cobrir fins al 80% del consum energètic de les assecadores i els túnels de rentat. D’aquesta forma, en total s’estalvien uns 7 milions de litres de combustible per a calefacció anualment (energies fòssils primàries).
A finals de 2016, es va introduir a l’empresa el sistema de gestió energètica ISO 50001, que inclou la planificació i l’execució de mesures que garanteixen un consum energètic mínim.

Transport i logística

Per tal que l’impacte ambiental pel que fa al transport es mantingui en nivells baixos, seleccionem els models més moderns i respectuosos amb el medi ambient per a la nostra flota de vehicles. Optimitzem el consum energètic de la millor manera possible gràcies a una planificació eficient de les rutes pel subministrament dels clients i a la formació contínua dels assessors logístics en processos per estalviar combustible en la conducció. 

Emissions

Els gasos residuals que es generen en el reaprofitament tèrmic només s’alliberen un cop s’hi ha aplicat un minuciós procés de depuració. Amb els nostres sofisticats sistemes de neteja dels gasos residuals, no només complim els requisits legals, sinó que aconseguim nivells molt més baixos que els valors límit indicats per llei.

Les nostres responsabilitats

 • _Z__9175-93_Pano.tif

  Responsabilitat amb el medi ambient

  La conservació del medi ambient i dels recursos, així com les inversions en tecnologia ambiental i el seu perfeccionament constant.

 • _Z__2334.tif

  Responsabilitat amb els nostres empleats

  Condicions laborals justes i segures per a tots els empleats.

 • |

  Responsabilitat social

  Gestió responsable mitjançant un sistema intern de gestió de la qualitat, un codi de conducta per a socis i proveïdors, així com un compromís social en projectes i associacions sense ànim de lucre.

 • Detail__MG_9638.JPG

  Responsabilitat financera

  La nostra evolució financera està orientada a aconseguir l'estabilitat així com un creixement fort i constant. L'objectiu: inversions a llarg termini.