Wetterschutzkleidung - Clima S

MEWA Innovació

Desenvolupament de futur

Precursors en matèria de qualitat – MEWA Innovació

És innovador qui sempre està disposat a continuar treballant en les coses per tal de reeixir també en el futur. MEWA és una empresa que fa exactament això. Amb passió i eficiència. Amb aquest objectiu, actuem amb fermesa i ens comprometem. La nostra visió d'esdevenir la millor empresa de gestió tèxtil d'Europa queda reflectida a tots els nostres centres.

Les idees bones i innovadores són una part integral de la nostra història i filosofia empresarial. D'una banda, optimitzen de forma contínua els nostres productes i serveis, per tal de donar resposta a les exigències i expectatives dels nostres clients. De l'altra, desenvolupem contínuament noves tècniques de processos orientades cap al futur, on la protecció del medi ambient té un paper protagonista.


Les nostres idees

Fins i tot durant el canvi de segle, les màquines de les fàbriques es netejaven gairebé exclusivament amb draps de neteja vells o borres de cotó. Després de la seva utilització, els trossos que sobraven es tiraven a la caldera. Aquesta solució, a més de totalment inadequada per a fins industrials, era també molt més cara. En 1908 Hermann Gebauer va tenir una senzilla però genial idea: utilitzar draps de neteja amb un servei integral. Una solució pràctica i econòmica que, a més, resulta decisiva per protegir el medi ambient.

D'aquesta senzilla idea va sorgir, al principi, una empresa de 20 treballadors. Avui, més de 100 anys després, la complexa gestió tèxtil per a la indústria i l'empresa ha crescut.


Les nostres tècniques de processos

Som coneguts per impulsar contínuament el desenvolupament i l'avanç amb tècniques innovadores de processos.

Ja en 1975 es va implementar la primera instal·lació concebuda i autodirigida per al tractament d'aigües residuals. Poc després, es va instaurar també la primera instal·lació de combustió d'oli residual en les seus de Stuttgart i Manching.

En els anys 80, MEWA va dur a terme la primera neteja biològica d'aigües residuals i es va construir el primer depurador de gasos de combustió.

El 1995, MEWA es va preparar per convenir la futura norma europea amb la primera instal·lació pròpia de l'empresa per al tractament de gasos alliberats, tot per protegir el medi ambient. Al setembre de 1997, MEWA va ser la primera empresa del seu sector que va obtenir la certificació ambiental de validesa internacional ISO 14001.


Els nostres estàndards

Un exemple de l'any 2000 mostra com d'una reflexió innovadora de MEWA es va arribar a un estàndard de qualitat amb validesa general:
malgrat les estrictes condicions higièniques de l'àmbit alimentari, era habitual que els treballadors rentessin a casa les seves peces de treball. El resultat: les peces no sempre es rentaven de forma higiènica.

A conseqüència d'això, MEWA juntament amb el Prof. Dr. Johannes Krämer de l'Institut de Microbiologia de la Universitat de Bonn, va establir el sistema «Risk Analysis and Biocontamination Control» (Anàlisi de riscos i control de biocontaminació; sistema RABC), i va sol·licitar, com a primera empresa del sector de roba de treball, que es realitzaren comprovacions de possibles càrregues microbiològiques en funció de cada pas del procés. Les proves van advertir, entre d'altres, sobre l'anomenada contaminació creuada, per evitar que, per exemple, els bacteris de floridura noble de la producció de formatge acabessin sobre la roba en cerveseries o forns.

MEWA torna a establir un estàndard. Els estàndards de qualitat «Made by MEWA» esdevenen la base per a la nova norma d'higiene europea EN 14065.